Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.
В друга купа разбийте яйцата за кратко с вилица, излейте зехтина и прясното мляко.
На порции добавете сухата смес към течната.
Нарежете сушените домати, мортаделата и пекориното (може да замените с кашкавал) на малки парченца.
Прибавете ги към приготвената смес, овкусете с щипка черен пипер и разбъркайте добре всички продукти.
Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене.
Изсипете сместа за соления кекс и подравнете.
Изпечете соления кейк с мортадела, сушени домати и пекорино на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Охладете соления кекс на решетка!
Да ви е слдко!