Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Пъстра салата с карфиол, моркови и чушки

Пъстра салата с карфиол, моркови и чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстра салата с карфиол, моркови и чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 щипка млян
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на съцветия и се сварява за 4 минути във вряща вода. Отцежда се и се охлажда.

Морковите се настъргват на едро, чушките се режат на колелца, копърът се реже на ситно. Морковите се смесват с карфиола, чушките и копъра.

Зехтинът се смесва с изцедения лимонов сок, захарта и солта, добавя се кориандър, черен и червен пипер. С тази смес се полива салатата и се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: