Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса 15 минути преди печеното. Смесете нарязаните лук, риган, магданоз, пекорино и масло. Намажете филийките с тази смес, наредете ги в тава и ги запечете за 10-15 минути. Дръжте ги на топло.
Сипете спагетите с 1 с.л. олио в леко подсолена вода и варете за няколко минути, докато станат ал денте. Отцедете ги и запазете 2 с.л. от водата в която са се варили.
Пасирайте босилека, кедровите ядки, пармезана, чесъна, лимоновата кора и лимоновия сок. Овкусете със сол и черен пипер и сипете пестото в тенджерка. Загрейте го леко, добавете спагетите и двете лъжици от запазения бульон.
Добавете маслото и смесете всичко много добре. Поръсете спагетите с черен пипер и ги сервирайте веднага с топлите билкови филийки.