Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети с картофи по гръцки

Агнешки котлети с картофи по гръцки

MarianeMariane
Джедай
5611k
Агнешки котлети с картофи по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусни агнещки ребърца приготвени по уникална гръцка рецепта!"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • агнешко месо - 8 бр. котлети (около 500 г)
  • картофи - 500 г пресни
  • лук - 1 глава
  • бульон - 400 мл пилешки или зеленчуков
  • розмарин - 2 с.л. пресен
  • лимони - 3 с.л. сок
  • зелен фасул - 125 г
  • маслини - 12 бр. черни
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте съда за готвене 10 минути на пълна мощност, добавете зехтина и загрейте още 1 минута.

Сложете агнешките котлети в загрятата мазнина и ги обърнете няколко пъти, докато мазнината се поохлади. След това сложете в микровълновата и гответе 3 минути, като обърнете котлетите веднъж.

Добавете предните картофи, горещия бульон, нарязания на полумесеци лук, лимоновия сок, покрийте плътно и гответе 9-10 минути на пълна мощност.

Извадете само месото и го приберете на топло, а към зеленчуците добавете маслините и зеления фасул. Гответе 4-5 минути на максимална мощност.

Размийте царевичното брашно с малко студена вода, залейте зеленчуците, разбъркайте и пуснете за 2 минути в микровълновата.

Разбъркайте добре, върнете обратно агнешките котлети и загрейте още 3 минути на максимална мощност. Поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: