Начин на приготвяне
За агнешкия котлет е много важно изпичането, задължително с масло и зехтин.
Слагате масълцето около 100 г, след това зехтин, не много обилно, но не и съвсем малко, добавяте две-три щипки сол и чакате да се разтопи хубаво масълцето.
Поставяте в тигана ангешките котлети и захлупвате с капак тигана, след като видите, че котлетът е почти готов, добавяте 1/2 листа мента за още 2-3 мин.
За картофа може би всички знаете, че се сварява и след това на тиган също със масло и зехтин запържвате няколко минути и след като е готов, поръсвате малко копър и още по-добре - със розмарин, просто нямах в този момент розмарин.
Много проста и вкусна рецепта за агнешко, комбинацията от агнешки котлети с картофи е супер.
Можете да добавите и малко черен пипер.
Приятен апетит!