Пилешко със сушени смокини

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър8715813805
20/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджерка и сипете малко олио. Изперете пилешкото докато придобие приятен златист вят. Махнете от огъня и извадете пилешкото от тигана. Дръжте го на топло.

Върнете котлона на тигана, добавете канелата, виното, бульона, шафрана, кориандъра, нарязаните смокини, меда, сол и черен пипер. Задушете всичко за 4 минути. Прибавете пилешкото към тази смес, сложете капака и задушете за 20 минути на слаб огън.

Извадете пилешкото и смокините. Изхвърлете канелата. Оставете сосът да се задушава, докато се редуцира, Отново върнете пилешкото и смокините в него, загрейте и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар