Кофта Тажин

MarianaMarianaДжедай7720
18/02/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 082
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с предварително настъргания лук, чесъна и подправките и омесете добре. С влажни ръце оформете малки кюфтенца, които изпържете до кафяво в сгорещена мазнина, загрята в тажин.

Извадете кюфтетата върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Отсипваме от мазнината за пържене, за да останат само 1-2 с.л олио и в нея запържваме нарязания лук и настърганите домати.

Оставяме соса да ври около 7-8 минути на тих огън, след което връщаме обратно кюфтетата, добавяме доматеното пюре, предварително разбито в 1/2 ч.ч. вода и подправките.

След още 4-5 минути чукваме яйцата и варим до забулването им. Поднасяме ястието със сварен кускус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар