Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Шведски коктейлни кюфтенца

Шведски коктейлни кюфтенца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шведски коктейлни кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 50 г
  • яйца - 1 бр. средно голямо
  • сметана - 125 мл
  • кайма - 350 г телешка + 125 г свинска
  • черен пипер
  • копър - 3 - 4 с.л.
  • бахар - ½ ч.л. зърна
  • олио - 1 с.л.
  • бульон - 125 мл телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината масло в тиган, добавете нарязания лук и задушете за 4-6 минути. Прехвърлете го в купа и го оставете да се охлади. В дълбок сипете галетата и разбитото яйце с 1-2 с.л. от сметаната и задушения лук.

Овкусете със сол и черен пипер. Смесете двата вида кайма и ги сипете в купата с другите продукти. Добавете половината копър и бахара. Оформете малки кюфтенца. Загрейте останалото масло в голям тиган и добавете олиото.

Запържете кюфтенцата до златисто. Щом се изпържат всички кюфтенца, излейте мазнината от тигана и сипете бульона. Варете го, докато се редуцира наполовина и прибавете към него останалата сметана.

Добавете копъра и сипете вътре изпържените кюфтенца, да се задушат за 2-3 минути. Сервирайте кюфтенцата с коктейлни клечици и соса от бульона и сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: