Начин на приготвяне
Загрейте половината масло в тиган, добавете нарязания лук и задушете за 4-6 минути. Прехвърлете го в купа и го оставете да се охлади. В дълбок сипете галетата и разбитото яйце с 1-2 с.л. от сметаната и задушения лук.
Овкусете със сол и черен пипер. Смесете двата вида кайма и ги сипете в купата с другите продукти. Добавете половината копър и бахара. Оформете малки кюфтенца. Загрейте останалото масло в голям тиган и добавете олиото.
Запържете кюфтенцата до златисто. Щом се изпържат всички кюфтенца, излейте мазнината от тигана и сипете бульона. Варете го, докато се редуцира наполовина и прибавете към него останалата сметана.
Добавете копъра и сипете вътре изпържените кюфтенца, да се задушат за 2-3 минути. Сервирайте кюфтенцата с коктейлни клечици и соса от бульона и сметаната.