Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки с шунка и сметанов сос

Ньоки с шунка и сметанов сос

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Ньоки с шунка и сметанов сос1 / 2
14/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Защо ли всички са полудели по ньоките? Дали не е заради тази рецепта?"

Необходими Продукти

  • ньоки - 500 г
  • сметана - 250 мл
  • шунка - 180 г пушена или варена
  • сирене - 3 с.л. топено
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • подправки - розмарин, мащерка, босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката на тънки лентички и ги запечете в тиган без мазнина до златисто. Добавете сметаната, черен пипер и сол и варете на тих огън. По желание може да подправите с розмарин и мащерка.

Кипнете 2-3 л подсолена вода и сложете в нея ньоките. Когато изплуват на повърхността (след около 3-4 минути) ги извадете и оставете да се отцедят.

В соса добавете топеното сирене и разбъркайте добре. Прибавете ньоките и поръсете с магданоз и босилек. Поднесете веднага, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: