Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на кубчета, измийте и подсушете. Поръсете с 1 ч.л. червен пипер, сол и черен пипер на вкус, оставете настрани.
Нарежете лука на ситно, а моркова на шайби. В тиган с капак и дебело дъно разтопете маслото на бавен огън, добавете лука и шайбите морков, запържете до златист цвят на лука, като разбърквате.
Премахнете запържения зеленчук от тигана и добавете месото, запържете до златисто кафява коричка от всички страни.
Добавете дафиновия лист, запържения зеленчук и налейте бялото вино, затворете капака на съда и оставете да къкри на бавен огън до пълното омекване на месото.
След което премахнете дафиновия лист, налейте сметаната, останалия червен пипер и посолете ако е нужно, разбъркайте свинското със сметана.
Оставете на бавен огън да се задуши сметановият сос, без да завира.
Сервирайте свинското в сметанов сос.