Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Френска торта от кестени

Френска торта от кестени

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френска торта от кестени2 / 2
04/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр.
  • захар - 250 г
  • кестени - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кестените се сваряват, обелват се, охлаждат се и се смилат. Пет белтъка се разбиват на сняг.

Захарта се смесва с 5 цели яйца, добавят се смлените кестени, ванилията, пет жълтъка, петте разбити на сняг белтъка и брашното.

Получава се тесто, което прилича на пяна. Излива се в тава, постлана с хартия за печене, и се пече 40 минути на 180 градуса.

Вади се, охлажда се и се украсява с бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: