Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Портокалова панакота със страчатела

Портокалова панакота със страчатела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Портокалова панакота със страчатела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Специален десерт за всички онези хора, които знаят как да се наслаждават на живота от все сърце"

Необходими Продукти

  • захар - 6 с.л.
  • желатин - 10 г
  • портокали - 6 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 400 мл течна
  • шоколад - 120 г натурален
  • прясно мляко - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с малко топла вода. Портокалите се изцеждат, сокът се кипва, добавя се захарта и сместа се вари до състояние на гъст сироп.

Сметаната се смесва с млякото в отделен съд и се кипва. Добавя се портокаловият сироп и се разбърква. Сваля се от котлона, добавя се ванилията и желатинът и се разбърква.

Разпределя се в купички и се оставя за 5 часа в хладилника. Кората на лимона се настъргва. На водна баня се разтопява шоколадът и се добавя 1 супена лъжица лимонова кора.

Разбърква се и се оставя във фризера да се замрази. Панакотата се сервира, като се поръсва с настърган на ситно лимонов шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: