Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Портокалова баклава

Портокалова баклава

Ro ZiRo Zi
Новак
3318485201
Портокалова баклава
Снимка: Ro Zi
1 / 2
22/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
15 парчета
"Уникално вкусна баклава с нежен портокалов аромат"

Необходими Продукти

  • кори за баклава - 1 пакет
  • масло - 250 г
  • портокалова кора - на 1
  • орехи - 250 г смлени
  • за сиропа:
  • захар - 1 кг
  • вода - 1200 мл
  • портокалов сок - от 2 портокала накрая
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се вари, докато се сгъсти,

Нареждат се половината кори, между всяка се поръсва с разтопено маслo, слагат се орехите и портокаловата кора.

Нареждат се и останалите кори, баклавата се нарязва.

Залива сe с останалото масло и се пече на 170° за около 1 час. Накрая се залива с вече студения сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: