Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Цитрусов сладкиш без печене

Цитрусов сладкиш без печене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Цитрусов сладкиш без печене1 / 2
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • грейпфрут - 4 бр. розов
  • бисквити - 150 г меки
  • масло - 80 г
  • кафява захар - 50 г
  • шоколад - 100 г
  • за крема
  • лешници - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кафява захар - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът на два грейпфрута се изцежда, прецежда се и се сварява със захарта на среден огън до гъст сироп - около 10 минути. Маслото се оставя да омекне. Бисквитите се натрошават на прах и се смесват с маслото. Сместа се слага в ринг за торта и се притиска към дъното.

Оставя се в хладилника за 2 часа. Приготвя се крем, като лешниците се смилат и се смесват със захарта и млякото. Кипват се и се добавя нишестето, размито в малко вода.

Загрява се до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Сваля се от котлона и се охлажда. Със студения крем се покрива блатът. Останалите грейпфрути се обелват и се разделят на резени.

Почистват се от ципите и се редят върху крема. Поливат се със сиропа и се поръсват с шоколадови стърготини. Оставя се за 2 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: