Начин на приготвяне
Приготвя се сладолед, като млякото и сметаната се загряват с половината пудра захар. Кипват се и се свалят от котлона. Жълтъците се разбиват с останалата пудра захар. Загряват се на котлона 3 минути при непрекъснато бъркане. Свалят се от котлона, добавят се в млечната смес. Охлаждат се и се претриват през сито.
Шам фъстъкът се смила и се добавя в охладената смес. Оставя се за 4 часа във фризера. На всеки 15 минути се вади и се разбърква.
Портокалът се обелва, ципите се отстраняват и се пасира с пудрата захар. Слага се в хладилника.
Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня. Сваля се от котлона, добавя се маслото и се разбърква. Яйцата се разбиват с пудрата захар и се добавят в шоколада. Добавя се какаото, брашното и маята.
Разбърква се и тестото се излива в тавичка, постлана с хартия за печене. Оставя се за 30 минути. Пече се 15 минути на 210 градуса. Разрязва се на парчета и се сервира топъл заедно със сладолед и портокалов сос.