Пълнена тиква с кашу и фурми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
23/11/2015
"Да използваме тиквата като съд за готвене? Гениално, просто гениално "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 142
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнена Тиква

Начин на приготвяне

Горната четвърт на тиквата се срязва, сърцевината се отстранява. Тиквата се слага в тава със срязаната част надолу и се пече 40 минути на 180 градуса. Стафидите се заливат с вряла вода и се оставят за 10 минути, след което се отцеждат.

Ябълките се нарязват на едро и се запържват в маслото на силен огън. Добавят се стафидите и сместа се загрява 4 минути. Половината сметана се загрява, добавят се фурмите и сместа се вари на бавен огън 5 минути, след което се маха от котлона.

Похлупва се с капак и се оставя за 10 минути. Пасира се и се добавя индийското орехче. Тиквата се вади от фурната и се обръща. Меката част се вади и се реже на едро. Смесва се с ябълките и стафидите.

Кашуто се запича на сух тиган 3 минути. Добавят се към тиквата с ябълките и сместа се слага в тиквата. Залива се със сметановата смес и се добавя останалата сметана. Тиквата се пече 30 минути на 200 градуса.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар