Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от нахут и кедрови ядки

Салата от нахут и кедрови ядки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Салата от нахут и кедрови ядки1 / 2
28/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 3 ч.ч. сварен
  • кедрови ядки - 50 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2/3 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листенцата на магданоза се нарязват, чесънът се нарязва на ситно. Магданозът, чесънът солта и зехтинът се пасират. Сокът на лимона се изцежда, кората се настъргва.

Кората и сокът се добавят в магданозената смес и се пасират отново. Кедровите ядки се запичат на сух тиган за 3 минути.

Нахутът се слага в голяма купа и леко се намачква с дървена лъжица. Залива се с дресинга и се оставя за 15 минути. Поръсва се с ядките и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: