Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с тиквички и кедрови ядки

Салата с тиквички и кедрови ядки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Салата с тиквички и кедрови ядки1 / 2
30/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 400 г млади
  • зехтин - 3 с.л.
  • кедрови ядки - 4 с.л.
  • мента - 1 с.л. нарязана
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Балсамовият оцет се смесва с ментата, солта и зехтина, от който се отделя половин чаена лъжичка настрана.

С остатъка от зехтина се запържват кедровите ядки за 2 минути при непрекъснато бъркане.

Тиквичките се режат на много тънки ленти, най-лесно това става с белачка за зеленчуци.

Поливат се с дресинга и се разтърсват, за да попие сместа в зеленчуците.

Оставят се за 30 минути в хладилника. Сервират се, поръсени с кедрови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: