Желирани тропически плодове

15/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двеста милилитра вода се кипват, добавя се захарта и се вари сироп на бавен огън до пълното разтваряне на захарта. Сваля се от котлона, добавя се останалата вода, оцетът и желатинът. Всичко се разбърква.

Една трета от захарния сироп се излива в правоъгълна форма и се оставя в хладилника за 30 минути. Ананасовите шайби и мангото се нарязват на кубчета, бананите се режат на половина по дължина и се напръскват с лимонов сок.

Върху полузастиналото желе се слагат половината от бананите, отгоре се слагат кубчетата от ананас и манго, заливат се с още една трета от сиропа и се оставят в хладилника за 30 минути. Върху желето се слагат останалите банани, заливат се с останалия сироп и се оставят за 2 часа в хладилника.

Формата се обръща върху плоска чиния и се покрива с гореща кърпа за няколко секунди, след това се разтърсва леко, за да излезе желето от формата.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар