Начин на приготвяне
Лукът се нарязва и се задушава в малко зехтин с чесъна. Добавят се половината домати от консерва и надребнените гъби. След това се слага каймата и се поръсва с подправките.
Плънката за оставя да къкри 5 минути на котлона и се оттегля. Тестото се оставя да се отпусне и се разделя на две части, като едната трябва да е по-голяма.
Намазнява се добре форма за торта и в нея се поставя разточената по-голяма кора. Обърнете внимание, че кората трябва да уплътнява стените на съда и дори да излиза над тях.
По самата кора се слага плънката с каймата. Отгоре се поставя втората кора, която се завива с краищата на първата и се оформя лек ръб. Надупчва се на няколко места с клечка за зъби.
Пицата се намазва със зехтин и втората част от доматите. Слага се да се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Малко преди да се извади се поръсва с настърган пармезан и още подправки.