Дийп Диш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Дийп Диш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тесто - 600 г готово
  • за плънката
  • кайма - 350 г
  • домати - 2 ч.ч. от консерва
  • печурки - 6 бр. нарязани
  • лук - 1 глава, нарязан
  • черен пипер
  • пармезан - 2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в малко зехтин с чесъна. Добавят се половината домати от консерва и надребнените гъби. След това се слага каймата и се поръсва с подправките.

Плънката за оставя да къкри 5 минути на котлона и се оттегля. Тестото се оставя да се отпусне и се разделя на две части, като едната трябва да е по-голяма.

Намазнява се добре форма за торта и в нея се поставя разточената по-голяма кора. Обърнете внимание, че кората трябва да уплътнява стените на съда и дори да излиза над тях.

По самата кора се слага плънката с каймата. Отгоре се поставя втората кора, която се завива с краищата на първата и се оформя лек ръб. Надупчва се на няколко места с клечка за зъби.

Пицата се намазва със зехтин и втората част от доматите. Слага се да се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Малко преди да се извади се поръсва с настърган пармезан и още подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: