Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбива содата да се погаси, а маята се размива в леко затоплено прясно мляко със захарта.
В дълбок съд сипваме киселото мляко със содата, разбитите яйца с олио и шупналата мая.
Добавяме постепенно типовото брашно със солта и активния въглен, след което се меси.
Готовото черно тесто изваждаме на плот и месим до получаване на меко тесто.
Готовото тесто оставяме да втаса. След като втаса, разточваме тънък блат с размера на пещта.
В същото време намазваме пещта с олио и поставяме капака. Слагаме в студена фурна да се подгрее за 30 минути на 200 градуса.
В загрятата пещ слагаме разточения блат, гарнираме с посочените продукти и печем пицата 12 минути на 250 градуса.
Пицата салами с черно тесто в домашна пещ е готова.