Пълнени скариди

MarianaMariana
Джедай
561
764
2k
07/03/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 879
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте подправките в плитък съд, сложете зехтина и добавете предварително почистените и срязани по средата скариди. Оваляйте ги добре и ги оставете за 30 минути да се мариноват.

Загрейте половината масло и запържете нарязаната на парчета наденица. Когато се запържи равномерно, сложете ситно нарязаните лук, целина, чесън и морков, както и малко от сместа с подправки.

Свалете сместа от огъня, сипете вътре галетата и разбъркайте добре. Подредете скаридите в предварително намазнена тава. Отгоре разпределете от плънката. Сложете сол и черен пипер на вкус.

Пълнените скариди се пекат около 10-12 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднасят се топли.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.07.2016 09:38
Деликатес са тези скариди. Трябва да ги опитам някой ден.
0
0