Начин на приготвяне
Оризът се изплаква с хладка вода за около 15 минути. После се слага настрана за да изсъхне за около половин, един час. Прехвърляме го в тенджерка с похлупак.
Щом закъкри водата, намаляваме мощността на котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути да се задуши.
Отделно се нагряват оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.
Преместваме ориза в пластмасова купа и го покриваме с маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.
Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме цялата кора с подготвения ориз.
Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, рулца от раци.
След което завиваме на стегнато руло. Режем с нож на малки рулца, които покриваме с авокадо. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Оризът също разстиламе с мокри ръце. Поднасяме със соев сос.
Добър апетит Суши с Рулца от Раци и Авокадо!