Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с Рулца от Раци и Авокадо

Суши с Рулца от Раци и Авокадо

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Суши с Рулца от Раци и Авокадо
Снимка: Evgenia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"Толкова обичаме суши, че нямаше вариант да не опитаме да го приготвим и у дома"

Необходими Продукти

  • нори - 2 броя кори за суши
  • ориз - 175 г, за суши, Крина
  • вода - 250 мл
  • рулца от раци - 9 броя
  • авокадо - няколко резена
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се изплаква с хладка вода за около 15 минути. После се слага настрана за да изсъхне за около половин, един час. Прехвърляме го в тенджерка с похлупак.

Щом закъкри водата, намаляваме мощността на котлона до най-ниската степен и оставяме така, докато поеме оризът водата. Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме ориза за суши за 20 минути да се задуши.

Отделно се нагряват оризовия оцет със захарта и солта, и бъркаме, докато се разтвори захарта. Отстраняваме от котлона и оставяме маринатата да изстине.

Преместваме ориза в пластмасова купа и го покриваме с маринатата, след което добре го разбъркваме с дървена шпатула. Покриваме с влажна кухненска кърпа.

Взимаме класическа подложка от бамбук за редене на суши. Поставяме 1/2 кора нори върху нея с лъскавата страна надолу. Покриваме цялата кора с подготвения ориз.

Обръщаме после кората така, че оризът да е отдолу и редим върху свободната страна на кората, рулца от раци.

След което завиваме на стегнато руло. Режем с нож на малки рулца, които покриваме с авокадо. След всеки разрез мокрим ножа с вода. Оризът също разстиламе с мокри ръце. Поднасяме със соев сос.

Добър апетит Суши с Рулца от Раци и Авокадо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: