Пикантно пюре от оранжева леща

MarianaMarianaДжедай7720
10/03/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 853
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите подправки и ги смелете в блендер или кафемелачка. Загрейте маслото и запържете в него пресования чесън и джинджифила за 5-10 секунди. След което добавете ароматната масала (смлените подправки) и пържете още 5-10 секунди, като бъркате енергично.

Добавете предварително измитата леща и около 700 мл вода. Изчакайте ястието да кипне, намалете котлона и варете на тих огън като от време на време разбърквате, за да не загори дъното.

След около 20 минути лещата се сваля от съда и се пасира. Подправя се с лимонов сок, поръсва се с пресен магданоз и се поднася самостоятелно или като гарнитура към месни ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар