Начин на приготвяне
Картофите се измиват, подсушават се и всеки картоф се обвива във фолио. Пекат се 40 минути на 200 градуса. Обелват се и се намачкват на пюре с 1 супена лъжица зехтин и се добавя сметаната.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Прясното мляко се кипва с лука, чесъна, мащерката, лютия червен пипер и магданоза. Сваля се от котлона и се оставя за 10 минути.
Рибата се нарязва на едри парчета. Две парчета се добавят в млякото и се варят 10 минути на среден огън. Рибата се вади от млякото и се накъсва на малки парченца.
Накъсаната риба се добавя в пюрето, добавя се сол и къри.
Приготвя се сос, като лукът се нарязва на шайби и се запържва в смес от масло и зехтин до златисто при непрекъснато бъркане.
Останалата риба се натрива със сол и се запържва по 1 минута от всяка страна. Филетата се нареждат в тава и се пекат 8 минути на 180 градуса. Сервира се с пюрето и лучения сос.