Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с пикантно пюре и лучен сос

Пъстърва с пикантно пюре и лучен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пъстърва с пикантно пюре и лучен сос1 / 2
25/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг филе
  • картофи - 600 г
  • сметана - 100 мл течна
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • прясно мляко - 1 л
  • къри - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • мащерка - 1 стрък
  • зехтин - 20 мл
  • сол - 2 щипки
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • за соса
  • лук - 4 глави
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, подсушават се и всеки картоф се обвива във фолио. Пекат се 40 минути на 200 градуса. Обелват се и се намачкват на пюре с 1 супена лъжица зехтин и се добавя сметаната.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Прясното мляко се кипва с лука, чесъна, мащерката, лютия червен пипер и магданоза. Сваля се от котлона и се оставя за 10 минути.

Рибата се нарязва на едри парчета. Две парчета се добавят в млякото и се варят 10 минути на среден огън. Рибата се вади от млякото и се накъсва на малки парченца.

Накъсаната риба се добавя в пюрето, добавя се сол и къри.

Приготвя се сос, като лукът се нарязва на шайби и се запържва в смес от масло и зехтин до златисто при непрекъснато бъркане.

Останалата риба се натрива със сол и се запържва по 1 минута от всяка страна. Филетата се нареждат в тава и се пекат 8 минути на 180 градуса. Сервира се с пюрето и лучения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: