Кисел със стафиди по беларуски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
08/03/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо366
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кисел

Начин на приготвяне

Стафидите се заливат с вряла вода. Млякото се кипва и се добавя захарта, като се разбърква, докато се разтвори.

Нишестето се размива с малко вода и се прецежда. Добавя се в млякото заедно със стафидите.

При непрекъснато бъркане сместа се вари на слаб огън до сгъстяване. Разпределя се в купички и се сервира студена.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар