Солени лимони

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Солени лимони2 / 2
09/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лимони - 4 - 5 бр.
  • морска сол - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солените лимони се използват често в мароканската кухня. Приготвят се изключително лесно. Не бива да забравяте, че от тях се използва само кората.

Измийте старателно лимоните и ги срежете на четвъртинки, като внимавате да не стигнете докрай, а парченцата да останат свързани.

Поръсете вътрешността им с едра сол, сложете 1-2 с.л. от солта и на дъното на сух, стерилизиран буркан.

Отгоре поставете лимоните с отрязаната част надолу и притиснете. Покрийте със сол и повторете до изчерпване на количествата.

Приберете лимоните на тъмно и хладно място поне за 30 дни, след което са готови за използване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: