Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на тънки пържоли и се овалва в брашното, в което сме смесили солта и черния пипер.
В дълбока тенджера се сгорещява олиото и пържолите се изпържват за по 3 минути от двете страни, изваждат се на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
В останалото олио в тенджерата изсипете виното /за предпочитане е бяло вино/и варете 3-4 минути.
В хладка вода разтворете 2 с.л. брашно и бавно с непрекъснато бъркане добавете към виното, посолете.
Нарежете лимона на тънки шайби и ги пуснете във врящия сос заедно с пресования чесън за 2 минути.
Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз.
Телешките пържоли се поднасят в чиния и се заливат с топлия лимонов сос.
Телешките скалопини с лимонов сос са готови.
Коментари