Начин на приготвяне
Измиваме рибите и ги поръсваме със солта, черния пипер, индийското орехче, салвията, чесъна и целината. Натриваме хубаво.
Нарязваме лимона на колелца и поставяме по 2 вътре във всяка риба.
Слагаме пъстървите в намазана с малко зехтин тефлонова тавичка. Отгоре също поръсваме малко зехтин.
Покриваме с алуминиево фолио и слагаме в загрята на 200 градуса фурна да се пече.
Печем рибата 35 минути.
За соса: смесваме всички продукти и прибираме в хладилника докато се пече рибата.
Поставяме една изпечена пъстърва в подходяща чиния, до нея подреждаме варени картофи, заливаме с 1-2 с.л. от соса, поръсваме с нарязани листа целина и сервираме.
Пъстървата с горчичено-лимонов сос е готова.