Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с горчичено-лимонов сос

Пъстърва с горчичено-лимонов сос

Пъстърва с горчичено-лимонов сос
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пъстърва с апетитен сос - просто разкош!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. цяла
  • лимон - 1 бр.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • сол - 1 щипка
  • целина - 1 ч.л. сушена
  • чесън - 1 щипка на прах
  • салвия - 2 щипки сушена
  • зехтин - 2 с.л.
  • За соса
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки - млян
  • лимонова кора - 1 ч.л. - настъргана
  • зехтин - 1 ч.л.
  • целина - за поръсване
  • картофи - сварени за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибите и ги поръсваме със солта, черния пипер, индийското орехче, салвията, чесъна и целината. Натриваме хубаво.

Нарязваме лимона на колелца и поставяме по 2 вътре във всяка риба.

Слагаме пъстървите в намазана с малко зехтин тефлонова тавичка. Отгоре също поръсваме малко зехтин.

Покриваме с алуминиево фолио и слагаме в загрята на 200 градуса фурна да се пече.

Печем рибата 35 минути.

За соса: смесваме всички продукти и прибираме в хладилника докато се пече рибата.

Поставяме една изпечена пъстърва в подходяща чиния, до нея подреждаме варени картофи, заливаме с 1-2 с.л. от соса, поръсваме с нарязани листа целина и сервираме.

Пъстървата с горчичено-лимонов сос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: