Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Рибена яхния по провансалски

Рибена яхния по провансалски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Рибена яхния по провансалски1 / 2
14/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скариди - 8 бр. големи
  • миди - 1 кг с черупките
  • раци - 4 бр. щипки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 680 г обелени и нарязани
  • червено вино - 570 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука и чесъна в зехтина. Добавете доматите и щом започнат до омекват, сипете виното и доматеното пюре. Овкусете със сол и пипер, кипнете сместа и оставете да се задушава 15 минути.

Сипете мидите, покрийте с капак и задушете за 5 минути, като от време на време разтръсквате, за да се отворят черупките.

Добавете раците и скаридите и задушете за още 3-5 минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: