Начин на приготвяне
Сварете 500 мл бульон от рибни глави и кости заедно с дафиновия лист, бахара и карамфила и го прецедете.
В тенджера загрейте олиото и запържете скълцания лук. След малко добавете нарязаните чушки. След 2 минути прибавете и пасираните домати заедно с горещия рибен бульон и кубче натрошен зеленчуков бульон. Оставете всичко да ври, докато леко се редуцира и добавете парченцата риба.
Овкусете със сол, черен и червен пипер и оставете да къкри още малко, до сваряване на рибата. По желание може накрая да сгъстите рибената яхния с 1 пълна чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Добавете накрая девесила и снемете от котлона. Поднесете с резенче лимон.
Коментари