Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Яхния»Рибена яхния

Рибена яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Рибена яхния1 / 2
07/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Майсторите знаят, че най-вкусната рибена яхния се получава от главите на рибите"

Необходими Продукти

  • риба - 600 г почистена от кости + глави за бульона
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 2 броя
  • домати - 3 броя, сочни, може и консерва
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • бахар - 2 зрънца
  • карамфил - 1
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • олио - 60 мл
  • нишесте - 1 ч.л. или брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 500 мл бульон от рибни глави и кости заедно с дафиновия лист, бахара и карамфила и го прецедете.

В тенджера загрейте олиото и запържете скълцания лук. След малко добавете нарязаните чушки. След 2 минути прибавете и пасираните домати заедно с горещия рибен бульон и кубче натрошен зеленчуков бульон. Оставете всичко да ври, докато леко се редуцира и добавете парченцата риба.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и оставете да къкри още малко, до сваряване на рибата. По желание може накрая да сгъстите рибената яхния с 1 пълна чаена лъжичка нишесте, размито в малко вода. Добавете накрая девесила и снемете от котлона. Поднесете с резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

данаил
данаил
суер е
15.01.2013 13:28