Начин на приготвяне
Тази торта е подходяща за хора на безглутенова диета или алергия към глутен. А за почитателите на шоколада е истинско изкушение.
Водата и захарта се сваряват на сироп. Шоколадът и маслото се разтапят на водна баня и към тях се добавя сиропът.
Сместа се охлажда леко и към нея се добавят яйцата. Сместа се изсипва във формата за печене, застлана с хартия за печене на дъното и страните.
Пече се на водна баня за 40 минути на 150 градуса, като водата за водната баня е добре да е вряла.
Тортата се оставя да се охлади добре във формата за печене. Махнете хартията за печене от дъното и страните и обърнете на обратно във същата тава, в която сте я пекли.
Направете ганаш, като стопите шоколада и сметаната на водна баня, докато получите гладка и лъскава смес. Залейте тортата с ганаша и декорирайте с плодовете. Оставете да престои в хладилника за една нощ.
За да я извадите от формата, използвайте горещ нож и го прокарайте по краищата. Винаги режете торта с топъл нож, като просто го потопите в вряла вода за няколко секунди.
Приятен апетит!
Коментари