Свински котлети на скара

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
12/03/2015
"Мариновате, печете и хапвате с любимата гарнитура. И наздраве!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 099
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински котлети - 6 - 7 бр.
  • олио - 3 с. л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч. л.
  • розмарин - на око, или чубрица
  • ракия - 2 с.л.
  • бяло вино - 40 мл
  • соев сос - 2 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички съставки за маринатата без солта и соевия сос. Залейте с маринатата пържолите в тава и ги оставете да престоят няколко часа (най-малко 1 час), като ги покриете с прозрачно фолио.

Добавете солта и соевия сос 15 минути преди да сложите котлетите да се пекат.

Загрейте скара и намажете реотаните с половин глава лук, за да не залепва месото.

Изпечете котлетите по 3-5 минути от всяка страна - в зависимост от дебелината им.

Поднесете свинските пържоли с гарнитура по избор - картофена салата, зелева салата, зеленчуци на грил и т.н.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар