Свински котлети на скара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински котлети на скара1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Мариновате, печете и хапвате с любимата гарнитура. И наздраве!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 6 - 7 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - на око, или чубрица
  • ракия - 2 с.л.
  • бяло вино - 40 мл
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте всички съставки за маринатата без солта и соевия сос. Залейте с маринатата пържолите в тава и ги оставете да престоят няколко часа (най-малко 1 час), като ги покриете с прозрачно фолио.

Добавете солта и соевия сос 15 минути преди да сложите котлетите да се пекат.

Загрейте скара и намажете реотаните с половин глава лук, за да не залепва месото.

Изпечете котлетите по 3-5 минути от всяка страна - в зависимост от дебелината им.

Поднесете свинските пържоли с гарнитура по избор - картофена салата, зелева салата, зеленчуци на грил и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: