Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ванилов чийзкейк с маракуя

Ванилов чийзкейк с маракуя

MarianeMariane
Джедай
5611k
Ванилов чийзкейк с маракуя1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бисквити - 10 - 12 бр. големи Закуска
  • кокосови стърготини - 1 - 2 с.л.
  • масло - 150 г
  • захар - 50 г
  • канела - 1 щипка
  • за крема със сиренето
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 200 г
  • сметана - 300 мл заквасена
  • сирене - 250 г нискомаслено прясно, с ванилов аромат
  • захар - 50 г
  • за крема
  • маракуя - 3 плода
  • желатин - 1/2 лист (или 1 ч.л.)
  • манго - 1 бр. малко (или 1/2 голямо)
  • ванилия - 1/2 шушулка
  • масло - 50 г малка бучка
  • захар - 2 с.л. тъмна нерафинирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се смесват с разтопеното масло, захарта и кокосовите стърготини. По желание се добавя щипка канела и се разбърква добре.

Получената смес се слага в тавичка с отлепящо се дъно и се притиска много добре. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути, изважда се и се оставя да се охлади.

В това време може да приготвите крема. Белтъците се отделят и се разбиват на твърд сняг с малко захар, докато жълтъците, крема сиренето, половината от прясното сирене и половината от заквасената сметана се разбиват на гладък крем. След това се добавят внимателно белтъците, за да се получи пухкав крем.

Кремът се нанася на охладения блат и се пече около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, за да се надигне.

За приготвянето на топинга трябва да срежете маракуята на две и да изстържете сърцевината и в купа. Разбийте парченцата, за да отстраните по-лесно семената. Мангото се почиства и се нарязва на тънки филийки, а желатинът се накисва с малко студена вода.

Загрейте маслото, добавете кафявата захар и ванилията. Сложете мангото и маракуята и варете до омекване. Добавете желатина, оставете го са се разтопи, свалете от котлона, сложете маракуята и разбъркайте добре.

Смесете останалото сирене и сметана и с получената смес намажете чийзкейка, отгоре сложете плодовия топинг и охладете за 60 минути преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: