Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Полента с гъби и домати

Полента с гъби и домати

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Полента с гъби и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 50 г
  • бульон - 750 мл от кубчета зеленчуков
  • пармезан - 50 г настърган
  • печурки - 100 г
  • чери домати - 150 г
  • сирене - 100 г
  • рукола - 1 шепа
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • царевично олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно се изсипва в тенджера с дебело дъно и на тънка струйка се добавя бульонът при непрекъснато бъркане. Добавя се маслото и сместа се кипва, след което огънят се

намалява и при постоянно бъркане къкри, докато не започне да се отделя от стените. Добавя се сол. Сваля се от котлона и се добавя пармезанът.

Гъбите се режат на филийки, запържват се в половината зехтин за 4 минути на среден огън. Царевичното брашно се слага в тава, намазана с останалия зехтин, заглажда се и отгоре се слагат гъбите. Сиренето се натрошава и се слага върху полентата.

Отгоре се слагат чери доматите, нарязани на половинки. Напръсква се с царевично олио и тавата се слага да се пече 12 минути на 220 градуса. Вади се и се оставя за 3 минути, поръсва се с рукола и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: