Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Веган лазаня с домати и гъби

Веган лазаня с домати и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Веган лазаня с домати и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
22 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
82 мин.
Порции
8
"Още в обедната почивка ще изтичаме до вкъщи, за да приготвим тази вкусна веган лазаня"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г без яйца
  • червено вино - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • домати - 500 г почистени
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • гъби - 350 г печурки
  • вода - 100 мл
  • рикота - 120 г веган
  • сол - на вкус
  • за бешамела
  • брашно - 35 г
  • олио - 45 мл
  • бадемово мляко - 550 мл
  • бял пипер - 2 щипки
  • индийско орехче - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна и лука на ситно и ги задушете в дълбок тиган с малко зехтин за около 10 минути.

Изсипете доматите, водата и виното и овкусете соса със сол, риган и черен пипер. Варете го още около 25 минути. Ако ви се струва гъст, го разредете с още вода.

Сотирайте нарязаните гъби в малко зехтин.

Започнете с постния сос бешамел.

Запържете брашното в малко сгорещено олио и налейте бадемовото мляко при непрекъснато разбиване с телена бъркалка. Варете го около 10 минути до сгъстяване със сол, бял пипер и индийско орехче.

Топнете корите за лазанята за 3 минути във вряла вода.

Сипете от бешамела в правоъгълна тава, отгоре наредете няколко кори и сипете доматен сос, гъби и веган рикота.

Продължете да редите тази веган лазаня - завършете с кори и бешамел.

Печете я до готовност на 180 °C.

Веган лазанята с домати и гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: