Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Печена полента с домати

Печена полента с домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печена полента с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бульон - 750 мл
  • царевично брашно - 175 г
  • салвия - 4 с.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • пармезан - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете бульона и добавете царевичното брашно. Разбърквайте непрекъснато около 5 минути, докато сместа започне да се отлепя от стените на тенджерата.

Поръсете със салвията, сол и черен пипер, след това изсипете полентата върху намазнена форма и оставете да се охлади.

Загрейте фурната на 200 градуса, нарежете полентата на квадрати. Отгоре сложете резени домати, поръсете с пармезана и запечете за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: