Мус с ягоди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мус с ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • вода - 225 мл
  • пудра захар - 175 г
  • ягоди - 900 г
  • желатин - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • мента - листенца за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата със захарта за около 7 минути, за да направите сироп. Добавете около 570 г от ягодите и оставете настрана за 15 минути. Пасирайте изстиналата смес, след което прецедете, за да се махнат семенцата.

Нарежете 6 от останалите ягоди. Разтворете желатина в малко студена вода. Загрейте 150 мл от ягодовото пюре леко, след което сипете вътре желатина и разбъркайте. Добавете нарязаните ягоди и сметаната. Разпределете муса в отделни купички и го охладете в хладилник за 2 часа.

От оставащите ягоди направете пюре. За целта ги смесете със 150 мл вода и задушете до омекване. Прецедете и охладете. Сервирате мусовете, гарнирани с това пюре и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: