Лимонадена питка

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
18/03/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 420
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг.
  • лимонада - 1 бутилка
  • мая - 1 пакетче суха
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. белтък
  • вода - колкото поеме (околко 200 мл)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте два пъти брашното със солта, направете в средата му кладенче и добавете лимонадата, маята, олиото, захарта, белтъка и водата. Размесете до получаването на еластично тесто.

Прехвърлете го на плот или маса и с намазнени ръце месете още 5 минути. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса за около час или докато удвои обема си.

Размесетe го отново, накъсайте го на парчета и от всяко оформете топчета и ги наредете едно до друго, като оставите малко разстояние между тях.

Намажете тестените топчета с белтък, който сте размили с малко вода. Оставете питката да втаса повторно за 30 минути и изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
С тази рецепта може да се приготви не само питка ,но и кифлички с плънка по избор
0
0