Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете не много твърдо еластично тесто. Месенето е за предпочитане, защото колкото повече се меси тестото, толкова повече ще бухне питката ви.
Намажете тестото с олио и оставете покрито да втаса.
Разделете тестото на 2 части, разточете първо едната на не много тънка кора, намажете с масло и навийте на руло. Рулото нарежете на триъгълници, подредете ги покрай тавата, която може да намажете с олио или да покриете със хартия за печене.
От другата част също формете триъгълници и подредете между другите, а от крайчетата запълнете средата. Оставете погачата да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса.
Можете да си приготвите сами декорация, като направите тесто за декорация и оформите цветчета, а ако нямате време, просто оставете така тази пухкава лимонадена погача.
Печете питката за не по малко от 40 минути.