Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с праз и маслини

Пилаф с праз и маслини

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пилаф с праз и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. дългозърнест
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки бульон
  • праз - 3 стръка лук
  • моркови - 1/2 малък
  • маслини - 1 шепа
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на колелца, а обезкостените маслини и моркова на ситно. Загрейте зехтина и добавете ориза, праза и морковите. Разбъркайте добре, за да поемат продуктите мазнината и запържете за 1-2 минути.

Залейте с 1/2 ч.ч. от бульона и варете на тих огън без да разбъркване докато продуктите поемат течността.

Прехвърлете всичко в тава, залейте с останалия бульон, добавете маслините. Овкусете със сол и черен пипер и печете ястието в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути.

Извадете тавата, по желание сложете парченца масло върху ориза, покрийте с кърпа за 15 минути, за да се задуши. Разпределете ястието в порции и поръсете с пресен магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: