Печено брюкселско зеле

Печено брюкселско зеле

MarianaMariana
Джедай
561
813
2k
20/03/2015
"Супер гарнитура от печено брюкселско зеле - опитайте непременно"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 426
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • зехтин - 5 - 6 с. л.
  • сол - 1 с.л. морска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре и подсушете брюкселското зеле. Отрежете върховете му и премахнете горните листа.

В плитка купа разбъркайте подправките със зехтина, добавете зелето и разбъркайте добре, за да се намазни отвсякъде.

Прехвърлете в подходяща тава, застлана с хартия за печене и разбърквайте периодично. Ястието се пече около 30 минути, след което се поднася самостоятелно или като гарнитура към печени меса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар