Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печено брюкселско зеле

Печено брюкселско зеле

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Печено брюкселско зеле1 / 3
20/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Супер гарнитура от печено брюкселско зеле - опитайте непременно"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 1 кг
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • сол - 1 с.л. морска
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре и подсушете брюкселското зеле. Отрежете върховете му и премахнете горните листа.

В плитка купа разбъркайте подправките със зехтина, добавете зелето и разбъркайте добре, за да се намазни отвсякъде.

Прехвърлете в подходяща тава, застлана с хартия за печене и разбърквайте периодично. Ястието се пече около 30 минути, след което се поднася самостоятелно или като гарнитура към печени меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: