Таджин с нахут

MarianeMariane
Джедай
5611k
Таджин с нахут1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ще приготвите нахут по правилния начин само ако имате под ръка тажин и разбира се тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 ч.ч сух
  • зехтин - 3 с.л
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • чушки - 1 бр. голяма
  • картофи - 1 бр. голям
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • вода - 1 ч.ч
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л
  • джинджифил - 1/2 ч.л смлян сух
  • кориандър - 1/2 ч.л смлени зърна
  • куркума - 1/2 ч.л
  • кориандър - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 стръка
  • лимони - 1/2 сок
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер. На другия ден сменете водата, кипнете и варете около час на тих огън до омекване, като внимавате да не се превари.

Отцедете го, оставете го да се охлади и претрийте зърната, за да почистите люспите му.

Загрейте зехтина в тажина и задушете ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаните на ивички чушки. Добавете подправките (без магданоза, пресния кориандър, черния пипер, солта и лютия червен пипер). Запържете само за 1-2 минути, за да охладят зеленчуците, след това добавете водата и нарязаните на кубчета картофи.

Оставете ястието да се задушава около 15 минути на тих огън, след което добавете и тиквичките, нарязани на ивици. Задушавайте още 7-8 минути. Сложете нахута и нарязаните на кубчета домати.

Оставете ястието да се задушава още 15 минути. Свалете от котлона и поръсете с лимоновия сок и останалите подправки. Сервирайте ястието горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: