Начин на приготвяне
Накиснете нахута от предната вечер. На другия ден сменете водата, кипнете и варете около час на тих огън до омекване, като внимавате да не се превари.
Отцедете го, оставете го да се охлади и претрийте зърната, за да почистите люспите му.
Загрейте зехтина в тажина и задушете ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаните на ивички чушки. Добавете подправките (без магданоза, пресния кориандър, черния пипер, солта и лютия червен пипер). Запържете само за 1-2 минути, за да охладят зеленчуците, след това добавете водата и нарязаните на кубчета картофи.
Оставете ястието да се задушава около 15 минути на тих огън, след което добавете и тиквичките, нарязани на ивици. Задушавайте още 7-8 минути. Сложете нахута и нарязаните на кубчета домати.
Оставете ястието да се задушава още 15 минути. Свалете от котлона и поръсете с лимоновия сок и останалите подправки. Сервирайте ястието горещо.