Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Чушки с царевица по средиземноморски

Чушки с царевица по средиземноморски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Чушки с царевица по средиземноморски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • царевица - 400 г от консерва
  • домати - 5 бр.
  • печурки - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и доматите се режат на ситно. Кашкавалът се настъргва. Чушките се срязват на две по дължина и се почистват от семките.

Приготвя се плънка от нарязаните на ситно домати и гъби, отцедената царевица, половината кашкавал, солта и черния пипер.

С плънката се напълват половинките чушки и се поръсват с останалия настърган кашкавал.

Върху чушките се слага нарязаното на парченца масло, в тавата се налива съвсем малко вода. Чушките се пекат на 200 градуса във фурната до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: