Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжани с кашкавал по генуезки

Патладжани с кашкавал по генуезки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Патладжани с кашкавал по генуезки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ех, тези патладжани - от вкусни по-вкусни, а тези с кашкавал смело определяме като най-вкусните"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • яйца - 4 бр. сварени
  • масло - 125 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. цедено
  • копър - 6 стръка
  • магданоз - 6 стръка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се срязват на две по дължина и се издълбава вътрешността им. Поръсват се със сол и се оставят да престоят 10 минути.

Яйцата и кашкавалът се настъргват на ренде, добавят се маслото и черният пипер и сместа се разбърква, като се добавя и издълбаната вътрешност, нарязана на ситно.

С тази плънка се пълнят патладжаните и се пекат 40 минути на 220 градуса.

Готовите пълнени патладжани се сервират, заляти със сос. Той се приготвя, като се смесят киселото и цеденото мляко и се добавят нарязаните зелени подправки.

Опитайте още Лесни пълнени патладжани, Вегетариански пълнени патладжани, Класически пълнени патладжани, Патладжани с кайма и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: