Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Кашкавал по украински

Кашкавал по украински

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кашкавал по украински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 3 с.л. ситно нарязан
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбъркайте брашното със солта, прибавете неразтопеното масло. Сипете толкова вода, колкото да се получи гладко тесто.

Разделете тестото на 4 части и с него покрийте стените на 4 гювечета.

Разбийте яйцата, смесете ги с лука, подправките и млякото, добавете настъргания кашкавал. С тази смес залейте тестото във всяко гювече.

Печете в умерено загрята фурна. Поднесете гювечетата гарнирани с кръгчета домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: