Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на лентички. Сипете водата в тенджера и бланширайте бекона за 5 минути. Извадете го и го оставете да се отцеди на кухненска харатия.
Кипнете водата отново и сипете лука, задушете го за 2-3 минути, извадете и ги обелете. Разтопете маслото в тиган и запържете бекона с лука. Извадете и с останалото масло задушете гъбите за няколко минути. Махнете ги от огъня и оставете настрана.
Отново загрейте маслото и запържете нарязаното пиле. Прехвърлете го в тенджера. Сипете виното в малка тенджерка и го кипнете, трябва да се редуцира до 280 мл. Ракията се сипва в много малък съд, загрява се и щом е най-гореща, се изсипва върху пилето.
Разбъркайте, добавете чесъна и подправките. Сипете и останалото масло, където са се запържвали гъбите, добавете виното и бульона. Щом сместа кипне, сложете капака и задушете леко.
Прехвърлете във фурната след това и задушете за 20 минути. След това добавете лука, бекона и гъбите, гответе още 15-20 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с магданоз и сервирайте.